Meny Fröberga bygdegårds årsfest
19 feb 2011

Meny
FÖRRÄTT

Räksallad 4 personer

 

150 gr skalade räkor

1 påse mixsallad

1 påse roculasallad

2 tomater

1 citron

100 gr färska champinjoner

färsk dill

 

Dressing

 

1 dl sweet chili sauce

1 vitlöksklyfta, fint hackad

2 msk olja

2 msk nypressad citronsaft

1 krm nymald svartpoeppar

2 msk grovhackad koriander

 

Vispa samman allt till dressingen. Blanda ner räkorna. Låt stå och dra något så de tar smak. Skölj salladen. Blanda och fördela i glas. Skär tomater och champinjoner och  lägg ner de i salladen. Lägg på räkorna. Garnera med citron och dill.
VARMRÄTT

Marinerad fläskfilé 10 personer

 

6 stora vitlöksklyftor

1 tsk salt

4 msk olivolja

2 msk hackad persilja

1 msk hackad oregano

1 msk timjan

1 msk hackad rosmarin

2 stora krossade lagerblad

½ msk grovmalen svartpeppar

2 msk paprikapulver

3 st fläskfilé (350-450gr)

 

Mala vitlök och salt. Tillsätt olivolja. Mixa till en jämn smet. Rör i alla kryddor och blanda. Gnid in fläskfiléerna och plasta in dom. Låt stå i kylskåp minst ett dygn. Bryn filéerna i stekpannan. Färsigtillaga i ugn.


 

Röd pepparsås 4 personer.

 

10 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 dl passerade tomater

1 grönsaksbuljong

½-1 tsk sambal oelek

75 gr smör

 

Skiva vitlöken. Fräs i olivolja på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt passerade tomater. (mixa tomaterna, tillsätt sambal oelek och lite salt. Tillsätt samtidigt i lite smör i taget). Smula ner buljongtärningen. Späd med ½ dl vatten. Låt koka ca 5 minuter.

 

DESSERT

Hallon- och mjölkchokladtriflé 6 mindre eller 4 stora portioner,

 

100 gr mjölkchoklad

2 äggulor

2 dl vispgrädde

finrivet skal av 1 apelsin

3 digistivekex

125 gr färska eller tinade hallon

 

Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Rör i äggulorna, en i taget

Vispa grädden, men ej för hårt. Tillsätt lite av grädden till chokladen och rör så att allt är ordentligt blandat. Tillsätt choklad- och gräddblandningen till den återstående grädden.

Tillsätt apelsinskalet till chokladblandningen.

Dela kexen i bitar. Varva chokladmousse, digestivekex och hallon i 4 eller 6 glas.

Toppa med hallon och sikta över florsocker.





Nougatkakan som serverades till kaffet på kvällen finns att hämta på

http://www.kokaihop.se/recept/nougatkaka-2

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.05 | 12:05

Hej! Tack för förfrågan. Jag får be dej kontakta Sture Sjölander, som har hand om bokningar och tillgång till lokalen. Du kan hitta kontaktuppg. här på sidan

...
05.05 | 11:35

Hej,
jag är intresserad av att hyra er lokal den 4/12 med tillgång även den 3/12 på eftermiddagen/kvällen om det är möjligt. hur är det med avbokningsregler?

...
21.04 | 12:23

Hej Emma!
Det går naturligtvis bra att hyra lokalen men vi måste ju välja de restriktioner som finns, på max 8 personer i lokalen.

...
21.04 | 10:32

Kan man hyra lokalen nu i Corona tider?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS