Meny Fröberga bygdegårds årsfest
19 feb 2011

Meny
FÖRRÄTT

Räksallad 4 personer

 

150 gr skalade räkor

1 påse mixsallad

1 påse roculasallad

2 tomater

1 citron

100 gr färska champinjoner

färsk dill

 

Dressing

 

1 dl sweet chili sauce

1 vitlöksklyfta, fint hackad

2 msk olja

2 msk nypressad citronsaft

1 krm nymald svartpoeppar

2 msk grovhackad koriander

 

Vispa samman allt till dressingen. Blanda ner räkorna. Låt stå och dra något så de tar smak. Skölj salladen. Blanda och fördela i glas. Skär tomater och champinjoner och  lägg ner de i salladen. Lägg på räkorna. Garnera med citron och dill.
VARMRÄTT

Marinerad fläskfilé 10 personer

 

6 stora vitlöksklyftor

1 tsk salt

4 msk olivolja

2 msk hackad persilja

1 msk hackad oregano

1 msk timjan

1 msk hackad rosmarin

2 stora krossade lagerblad

½ msk grovmalen svartpeppar

2 msk paprikapulver

3 st fläskfilé (350-450gr)

 

Mala vitlök och salt. Tillsätt olivolja. Mixa till en jämn smet. Rör i alla kryddor och blanda. Gnid in fläskfiléerna och plasta in dom. Låt stå i kylskåp minst ett dygn. Bryn filéerna i stekpannan. Färsigtillaga i ugn.


 

Röd pepparsås 4 personer.

 

10 vitlöksklyftor

1 msk olivolja

2 dl passerade tomater

1 grönsaksbuljong

½-1 tsk sambal oelek

75 gr smör

 

Skiva vitlöken. Fräs i olivolja på svag värme i ca 5 minuter. Tillsätt passerade tomater. (mixa tomaterna, tillsätt sambal oelek och lite salt. Tillsätt samtidigt i lite smör i taget). Smula ner buljongtärningen. Späd med ½ dl vatten. Låt koka ca 5 minuter.

 

DESSERT

Hallon- och mjölkchokladtriflé 6 mindre eller 4 stora portioner,

 

100 gr mjölkchoklad

2 äggulor

2 dl vispgrädde

finrivet skal av 1 apelsin

3 digistivekex

125 gr färska eller tinade hallon

 

Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna något. Rör i äggulorna, en i taget

Vispa grädden, men ej för hårt. Tillsätt lite av grädden till chokladen och rör så att allt är ordentligt blandat. Tillsätt choklad- och gräddblandningen till den återstående grädden.

Tillsätt apelsinskalet till chokladblandningen.

Dela kexen i bitar. Varva chokladmousse, digestivekex och hallon i 4 eller 6 glas.

Toppa med hallon och sikta över florsocker.





Nougatkakan som serverades till kaffet på kvällen finns att hämta på

http://www.kokaihop.se/recept/nougatkaka-2

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.08 | 21:03

Hejsan. Det är våran kassör, Sture Sjölander, som har hand om alla bokningar. Kontakta honom så får du ett besked. Han nås på mobiler 0708872598 // Sören H

...
29.08 | 16:13

Finns lokalen ledig nu på lördag 5 september 2020?

...
18.09 | 20:21

Hej. Ursäkta att mitt svar har dröjt. Tyvärr har vi inte tillåtelse att övernatta gäster i våran bygdegård pga brandmyndighetens förordning. MVH Sören Henriksso

...
15.09 | 10:09

Hej!

Vi är på jakt efter en bygdegård att fira mina föräldrars 80-årskalas i. Vi skulle gärna hitta en bygdegård där det finns övernattningsmöjlighet, finns de

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS