Dubbelarbete. Har man två händer ska de väl kunna arbeta samtidigt, med olika saker.

Ostlöpe...en inte allt för oviktigingrediens i ostkaka.

Ostlöpen.

Stigga blandar

Sivar river bittermandel.

Sötmandeln är snyggt hackad.

För nyfikna kan meddelas att Sivar klarade alla fingrar.

Rätt temperatur på mjölken är viktig.

Mjölken ska stoppas innan den får vila i 1 timma.

Mandeln blandas i grädden/äggen

Läget verkar vara under kontroll

En mästarinna och hennes lärlingar.

Mjölken kan skäras efter en vilotimma.

"Färdigskuren mjölk"

Vasslen separeras från mjölken.

Alla ingredienser blandas.

Den färdiga smeten. (Kan bara intyga att den är väldigt god...redan i detta skede)

Den färdiga smeten fördelas i formar.

ÅÅÅÅhh...skjuts in i ugnen

Gräddning pågår...

Smeten fördelas jämt i formen.

Ca 90 minuter senare har vi detta fantastiska resultat. När vi sedan smakade av kakorna var de himmelskt goda.

Den 11 feb. 2015 hade bygdegården besök av Märta och Åke som hjälpte oss att tillaga några äkta småländska ostkakor
Åke och Märta har lång erfarenhet av att tillverka de äkta småländska ostkakorna, så det var till stor hjälp för oss att ha dem hos oss.

Senaste kommentarer

01.11 | 10:29

Hej Thomas. Kan mycket väl vara från 1968-69. Numera är det Olle o Aina son Stig Sjölander som håller i ordförandeklubban som han övertog efter Olle 1999

31.10 | 21:11

Hej
En utavbilderna med en DKV är förmodar jag från 1968-69. Jag växte upp där under några år. Har väldigt många minnen kvar från Olle och Aina
Sjölander.

13.10 | 19:31

Hej! Tack för förfrågan. Under fliken "priser och bokning" finns de uppgifterna som du efterfrågar. Sture Sjölander har hand om bokning av lokalen.

Sören

13.10 | 12:57

Jag är intresserad av att hyra lokalen den 29/10/21. Vad är priserna?