Dubbelarbete. Har man två händer ska de väl kunna arbeta samtidigt, med olika saker.

Ostlöpe...en inte allt för oviktigingrediens i ostkaka.

Ostlöpen.

Stigga blandar

Sivar river bittermandel.

Sötmandeln är snyggt hackad.

För nyfikna kan meddelas att Sivar klarade alla fingrar.

Rätt temperatur på mjölken är viktig.

Mjölken ska stoppas innan den får vila i 1 timma.

Mandeln blandas i grädden/äggen

Läget verkar vara under kontroll

En mästarinna och hennes lärlingar.

Mjölken kan skäras efter en vilotimma.

"Färdigskuren mjölk"

Vasslen separeras från mjölken.

Alla ingredienser blandas.

Den färdiga smeten. (Kan bara intyga att den är väldigt god...redan i detta skede)

Den färdiga smeten fördelas i formar.

ÅÅÅÅhh...skjuts in i ugnen

Gräddning pågår...

Smeten fördelas jämt i formen.

Ca 90 minuter senare har vi detta fantastiska resultat. När vi sedan smakade av kakorna var de himmelskt goda.

Den 11 feb. 2015 hade bygdegården besök av Märta och Åke som hjälpte oss att tillaga några äkta småländska ostkakor
Åke och Märta har lång erfarenhet av att tillverka de äkta småländska ostkakorna, så det var till stor hjälp för oss att ha dem hos oss.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

20.10 | 08:10

Hej Hampus! Du kan de aktuella priser om du väljer menyn "priser och bokning" till vänster på den här sidan samt kontaktuppgifter för en ev. Bokning. MVH Sören

...
18.10 | 23:39

hej mitt namn är hampus och undra om eventuelt en lokal fest snart fram över och undrar hur mycket det kostar och hyra stället en fredag lördag

...
29.08 | 21:03

Hejsan. Det är våran kassör, Sture Sjölander, som har hand om alla bokningar. Kontakta honom så får du ett besked. Han nås på mobiler 0708872598 // Sören H

...
29.08 | 16:13

Finns lokalen ledig nu på lördag 5 september 2020?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS