Dubbelarbete. Har man två händer ska de väl kunna arbeta samtidigt, med olika saker.

Ostlöpe...en inte allt för oviktigingrediens i ostkaka.

Ostlöpen.

Stigga blandar

Sivar river bittermandel.

Sötmandeln är snyggt hackad.

För nyfikna kan meddelas att Sivar klarade alla fingrar.

Rätt temperatur på mjölken är viktig.

Mjölken ska stoppas innan den får vila i 1 timma.

Mandeln blandas i grädden/äggen

Läget verkar vara under kontroll

En mästarinna och hennes lärlingar.

Mjölken kan skäras efter en vilotimma.

"Färdigskuren mjölk"

Vasslen separeras från mjölken.

Alla ingredienser blandas.

Den färdiga smeten. (Kan bara intyga att den är väldigt god...redan i detta skede)

Den färdiga smeten fördelas i formar.

ÅÅÅÅhh...skjuts in i ugnen

Gräddning pågår...

Smeten fördelas jämt i formen.

Ca 90 minuter senare har vi detta fantastiska resultat. När vi sedan smakade av kakorna var de himmelskt goda.

Den 11 feb. 2015 hade bygdegården besök av Märta och Åke som hjälpte oss att tillaga några äkta småländska ostkakor
Åke och Märta har lång erfarenhet av att tillverka de äkta småländska ostkakorna, så det var till stor hjälp för oss att ha dem hos oss.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

05.05 | 12:05

Hej! Tack för förfrågan. Jag får be dej kontakta Sture Sjölander, som har hand om bokningar och tillgång till lokalen. Du kan hitta kontaktuppg. här på sidan

...
05.05 | 11:35

Hej,
jag är intresserad av att hyra er lokal den 4/12 med tillgång även den 3/12 på eftermiddagen/kvällen om det är möjligt. hur är det med avbokningsregler?

...
21.04 | 12:23

Hej Emma!
Det går naturligtvis bra att hyra lokalen men vi måste ju välja de restriktioner som finns, på max 8 personer i lokalen.

...
21.04 | 10:32

Kan man hyra lokalen nu i Corona tider?

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS