Dubbelarbete. Har man två händer ska de väl kunna arbeta samtidigt, med olika saker.

Ostlöpe...en inte allt för oviktigingrediens i ostkaka.

Ostlöpen.

Stigga blandar

Sivar river bittermandel.

Sötmandeln är snyggt hackad.

För nyfikna kan meddelas att Sivar klarade alla fingrar.

Rätt temperatur på mjölken är viktig.

Mjölken ska stoppas innan den får vila i 1 timma.

Mandeln blandas i grädden/äggen

Läget verkar vara under kontroll

En mästarinna och hennes lärlingar.

Mjölken kan skäras efter en vilotimma.

"Färdigskuren mjölk"

Vasslen separeras från mjölken.

Alla ingredienser blandas.

Den färdiga smeten. (Kan bara intyga att den är väldigt god...redan i detta skede)

Den färdiga smeten fördelas i formar.

ÅÅÅÅhh...skjuts in i ugnen

Gräddning pågår...

Smeten fördelas jämt i formen.

Ca 90 minuter senare har vi detta fantastiska resultat. När vi sedan smakade av kakorna var de himmelskt goda.

Den 11 feb. 2015 hade bygdegården besök av Märta och Åke som hjälpte oss att tillaga några äkta småländska ostkakor
Åke och Märta har lång erfarenhet av att tillverka de äkta småländska ostkakorna, så det var till stor hjälp för oss att ha dem hos oss.

Skriv en kommentar: (Klicka här)

123minsida.se
Bokstäver kvar: 160
OK Skickar...
Se alla kommentarer

| Svar

Senaste kommentarer

29.08 | 21:03

Hejsan. Det är våran kassör, Sture Sjölander, som har hand om alla bokningar. Kontakta honom så får du ett besked. Han nås på mobiler 0708872598 // Sören H

...
29.08 | 16:13

Finns lokalen ledig nu på lördag 5 september 2020?

...
18.09 | 20:21

Hej. Ursäkta att mitt svar har dröjt. Tyvärr har vi inte tillåtelse att övernatta gäster i våran bygdegård pga brandmyndighetens förordning. MVH Sören Henriksso

...
15.09 | 10:09

Hej!

Vi är på jakt efter en bygdegård att fira mina föräldrars 80-årskalas i. Vi skulle gärna hitta en bygdegård där det finns övernattningsmöjlighet, finns de

...
Du gillar den här sidan
Hej!
Prova att göra en egen webbsida precis som jag.
Det är enkelt och du kan prova helt gratis.
ANNONS